PIZZADEG / PIZZABOTTEN

Alla våra recept på deg, alla våra artiklar om pizzadeg – Jäsning, tillagning, alternativa pizzabottnar, tips och mycket mer!

Vår bästa pizzadeg för hemmabagaren!

Testa vår goda pizzadeg och höj din hemmapizza till en ny nivå. Det är en luftig och fluffig napolitansk pizzadeg som inte tar speciellt lång tid att göra (och jäser i ca 2 timmar).

Varför bry sig om pizzabotten / degen?

Pizzadegen / pizzabotten är faktiskt en av de allra viktigaste delarna av pizzan! En riktigt god pizzabotten gör en väldigt stor skillnad för pizzan och höjer upp den till en ny nivå. Det är därför vi inte vill se några färdiga köpta degar från affären! Vi vill ha en hemmagjord bra deg, som har fått mycket kärlek.

Det finns såklart många olika recept på pizzadeg men vi har valt ut dem som vi tycker är allra bäst. Vi har recept på en klassisk napolitansk pizzadeg men även en långsam deg som ska jäsa över natten och dessutom en extra snabb pizzadeg för de gånger man inte har tid att fundera, men ändå vill ha en god pizza!

Alla våra recept på pizzadeg

Alla artiklar om pizzadeg / pizzabotten

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!

Hej Världen Utvald Bild

Fem misstag som gör din pizzabotten sämre

  • Tar dig inte tid med degen

    Många vill göra en hemmagjord pizza snabbt, t ex för att de kommer på samma kväll att de vill göra egen pizza. Men om man har lite för lite tid, är risken att man inte får till en bra pizzadeg. Eller att man åker och köper en färdig, tråkig dem i affären. Planera lite mer och gör en riktigt bra deg!

  • Misslyckas med jäsningen

    Det är lite av en vetenskap att få till en bra jäsning. Det kan gå bra men risken finns att jäsningen inte riktigt tar fart, t ex för att man har använt för kallt vatten. Att degen får jäsa ordentligt är viktigt och det är en bra idé att kolla några tips på hur man bäst jäser en pizzadeg!

  • Plattar ut degen för mycket

    Många som gör pizza vill ha en fluffig, lite större kant, såsom man kan se på klassiska italienska pizzor. För att få till det gäller det att man inte kavlar ut eller plattar till degen för mycket. Då är risken att kanterna inte reser sig och fluffar till sig som man hoppas.

  • Lägger på alla pålägg / toppings direkt

    Visst är man sugen på att få in pizzan i ugnen direkt, så att man får äta den så snabbt som möjligt. Men att lägga på alla pålägg direkt gör ofta pizzabotten blöt och mjuk! Börja med att lägga på pizzasåsen och kör in pizzan i ugnen en stund. Ta ut och lägg på toppings och kör sen lite mer.

  • Kör in pizzabotten på en kall plåt

    Om man vill ha en krispig och fin pizzabotten ska man lägga pizzan på något som redan är varmt. Lägger man den på en kall plåt som man sen stoppar in i ugnen blir det en klart långsammare uppvärmning. Botten blir då mindre krispig och fin. Lägg istället pizzan på en uppvärmd pizzasten, pizzastål eller plåt som fått stå i ugnen i förväg. Använd t ex en pizzaspade för att få den på plats.

Rulla till toppen