Sätt på ugnen på 250 grader. Det är bra att köra riktigt varmt då det kan hjälpa till att göra pizzan krispigare. Om du har en pizzasten eller pizzastål etc ska dessa vara inne i ugnen från början, för att få en bättre botten!. Även en vanlig plåt kan funka! Det går även att bara sätta in pizzan direkt tillsammans med en kall plåt.
Baka ut din pizza till önskvärd storlek. Undvik gärna att kavla degen då man kavlar ut luften ur den och det gör det mycket svårare för degen att resa sig. Du får då inte samma höga fina kanter och allmänt plattare pizzabotten.
Om du använder en pizzaspade eller liknande, kom då ihåg att mjöla ordentligt under pizzan. Annars är risken att den fastnar på spaden och inte vill glida av när du ska få in den på pizzasten / plåt i ugnen.
Ta en sked med pizzasås och bred ut den över pizzan. Det funkar oftast väldigt bra att börja från mitten och göra cirkulära rörelser som rör sig mer och mer ut mot kanterna. Du kan behöva några skedar sås. Det ska inte vara ett tjockt lager men allt ska vara ordentligt täckt.
Man kan här välja om man vill förgrädda pizzan med tomatsås eller om man skippar det. Om du har många pålägg och sådant som släpper mycket vätska är det en bra idé. I detta fall kan man hoppa över att förgrädda då vi bara ska ha på skinkan. Resten läggs på efter pizzan kommit ut från ugnen.
Ta fram din mozzarella och lägg den så att den får rinna av en stund. Då slipper du få lika mycket vätska som kommer fram på pizzan och gör den blöt och mjuk. När den har fått rinna av, lägg ut mozzarellabitar jämnt fördelat över pizzan.
Häll på den rivna parmesanosten jämnt över hela pizzan.
Lägg på den lufttorkade skinkan. Du kan dela den i bitar eller lägga på hela skivor som täcker pizzan, lite beroende var du föredrar. Jag brukar vilja täcka pizzan så bra det går, så man får skinka i nästan varje tugga. Den snabbaste metoden är att lägga ut skivorna tvärs över hela pizzan, även om det kan finnas andra metoder som gör det snyggare.
Nu ska pizzan in i ugnen. Om du har en pizzasten eller pizzastål så låter du den glida av från pizzaspaden och ner på det varma underlaget. Grädda pizzan i ca 5-7 minuter på högsta värmen.
När pizzan ser ut att vara klar - fått bra gyllene färg och kanten har rest sig och blivit fin, så är det dags att ta ut pizzan.
När pizzan är klar lägger du på din Rucola. Sprid ut den över hela pizzan på ett trevligt sätt.
Ringla sedan över Crema di Balsamico. Om du gillar det mycket kan du vara lite mer generös, annars kan du vara lite mer sparsam. Det bidrar i vilket fall med bra syrlighet och sötma som behövs + gör pizzan klart snyggare!