Sätt på ugnen på 250 grader. Det är bra att köra riktigt varmt då det kan hjälpa till att göra pizzan krispigare. Om du har en pizzasten eller pizzastål etc ska dessa vara inne i ugnen från början, för att få en bättre botten!. Även en vanlig plåt kan funka! Det går även att bara sätta in pizzan direkt tillsammans med en kall plåt.
Baka ut din pizza till önskvärd storlek. Undvik gärna att kavla degen då man kavlar ut luften ur den och det gör det mycket svårare för degen att resa sig. Du får då inte samma höga fina kanter och allmänt plattare pizzabotten.
Om du använder en pizzaspade eller liknande, kom då ihåg att mjöla ordentligt under pizzan. Annars är risken att den fastnar på spaden och inte vill glida av när du ska få in den på pizzasten / plåt i ugnen.
I vanliga fall brukar jag vilja att man ska grädda pizzan en stund med bara tomatsåsen på, innan man lägger på resten av ingredienserna. I detta fall har vi ingen tomatsås och därför tar vi och gör hela pizzan på en gång, med alla ingredienser. Börja därför med att lägga på riven parmesanost på hela pizzan.
Skiva getosten eller dela den i sådana bitar du föredrar. Jag gillar skivor då man får en bra spridning. Lägg dem jämt fördelade över hela pizzan, så att du täcker den så bra som möjligt.
Hacka din färska timjan, eller dela den lite med fingrarna. Sprinkla timjan över pizzan lite jämnt och fint.
Det går om man vill att addera lite nötter på denna pizza. Valet faller då ofta på pinjenötter, som har en smak som går bra ihop med getosten och honungen. En klassiker helt enkelt. Det går också med t ex valnötter, vilket också ofta paras ihop med t ex honung.
Nu är det faktiskt inte mer att göra med pizzan för tillfället. Lägg in den i ugnen. Exakt hur lång tid den behöver för att bli färdig kan variera utifrån ugn, storlek på pizza och typ av underlag. Den kan gå runt 7-10 minuter på ett ungefär. Titta på hur den ser ut och gör en bedömning. Degen ska ha blivit lite gyllenbrun, botten ska vara lite fast och krispig och getosten ska ha blivit ordentligt bubblig (den flyter inte ut normalt).
När du har tagit ut pizzan är det dags att lägga på de sista grejerna. Ringla på honungen. Jag försöker göra tunna men ganska många linjer så att den täcker hela pizzan ordentligt.
Gör samma sak med olivoljan också. Ringla på, fast lite mer sparsamt, så att det inte blir allt för mycket olivoljesmak.
Avsluta med lite flingsalt. Du kan slänga på lite mer färsk timjan om du känner för det. Det är både visuellt och för smaken.